04.06.2024, 09:00

Кабмін готує перелік спеціальностей та посад, що підлягають бронюванню під час мобілізації

Кабмин готовит перечень специальностей и должностей, подлежащих бронированию при мобилизации

Кабінет міністрів України готує перелік спеціальностей та посад, що підлягають бронюванню під час мобілізації. Бронюватимуть професії, а не конкретних людей.

Кабмін готує перелік спеціальностей та посад, які не підлягають призову до лав ЗСУ. Про це 3 червня заявив голова підкомітету ВР з нацбезпеки Федір Вениславський у коментарі "Times of Ukraine", передає Час Пік.

Як зазначив Веніславський, бронюватимуть від мобілізації професії, а не конкретних людей, й наголосив, що в основному це будуть працівники критичних галузей промисловості.

"На рівні комітету ми розглядали алгоритми бронювання, намагалися чітко визначити перелік професій і посад, які можуть бути заброньовані, уникнути корупційних складових. Щоби не особи бронювалися, а лише фахівці, які необхідні для критичних галузей промисловості, військово-промислового комплексу, оборонно-промислового комплексу", - сказав Веніславський.

За його словами, перелік посад буде визначено Кабміном і вже наступного тижня з'явиться відповідна постанова.

Веніславський уточнив, що займатися питанням бронювання буде Мінекономіки при узгодженні з Мінстратегпромом, Міноборони та Генштабом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк