05.06.2024, 14:52

Відстрочка від мобілізації: Нардеп розповів про нові вимоги для багатодітних батьків

Урядова постанова №560 встановила нові вимоги для багатодітних військовозобов'язаних, які бажають отримати відстрочку від мобілізації. Тепер їм потрібно надавати нотаріально завірений договір із колишнім подружжям про утримання неповнолітніх дітей.

Про це повідомляє видання "]]>Главком]]>" із посиланням на народного депутата Ігоря Фріса, який вказав на проблемні норми постанови, передає Час Пік.

За його словами, у разі, коли діти, які народилися від різних матерів, з якими батько розлучений, тепер військовозобов'язаний має надати територіальному центру комплектування (ТЦК) нотаріально засвідчений договір з колишніми дружинами про його участь в утриманні дітей.

"У голові не вкладається! Знову ж таки є перевищення повноважень, але вже з боку ТЦК", - підкреслив Фріс.

На його думку, Кабмін вийшов за межі своїх повноважень, ввівши додаткові вимоги до військовозобов'язаних в обхід закону про мобілізацію.

Водночас у Міноборони пояснюють, що велика кількість неточних та застарілих даних у реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг" пов'язана з людським фактором та нерегулярним оновленням відомостей про громадян.

Отже, для отримання відстрочки від мобілізації багатодітним батькам може бути потрібна додаткова нотаріальна процедура, яка викликає критику з боку експертів та політиків.

Читайте також: 17-річні юнаки, які перебувають за кордоном, мають повернутися в Україну і стати на облік у ТЦК, - Мінооборони

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк