22.06.2024, 21:32

Оголошено "жовтий" рівень: Укргідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища

Иллюстративное фото / Открытый источник

Завтра, 23 червня, Україну накриють грози. Укргідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища. Оголошено І рівень небезпеки.

23 червня практично по всій території України очікуються дощі та грози. Негода омине лише Волинську, Луганську, Донецьку та південні області, повідомляє Час Пік.

За даними Укргідрометцентру, вночі у західних, місцями й північних областях, вдень по Україні очікуються короткочасні дощі та грози. В окремих районах Чернівецької, Хмельницької, Вінницької, Черкаської та Чернігівської областей – град та шквали 15-20 м/с. У Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях протягом доби сильні дощі.

Температура вночі 15-20°; вдень 29-34°, у західних та північних областях 23-28°, у Карпатах 18-23°.

Укргидрометцентр

"До кінця доби 22 червня у західних областях грози, в окремих районах град та шквали 17-22 м/с; у Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях значні дощі (І рівень небезпечності, жовтий).

У Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях в окремих районах шквали 25-27 м/с (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий)", - повідомляє Укргідрометцентр.

Укргидрометцентр

Укргідрометцентр попереджає, що внаслідок значних дощів на річках Закарпатської області можливе стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках з пiдтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел та водовідвідних канав. В гірських районах існує загроза сходу невеликих селевих потоків.

Читайте також:

Кращі чохли для iPhone 15: захист та стиль

Спрей Victoria's Secret

Чому варто обирати шкіряні жіночі сумки?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк