27.06.2024, 13:42

Україна отримала транш на 1,9 млрд євро від ЄС: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вждажвідалв

Україна отримала важливий транш у розмірі 1,9 мільярда євро від Європейського Союзу в рамках програми Ukraine Facility.

Про це, з посиланням на ]]>пресслужбу ]]>Мінфіну, передає Час Пік.

Ця подія стала черговим кроком у зміцненні економічної стабільності країни та підтримці її фінансових потреб в умовах війни.

Міністр фінансів України Сергій Марченко висловив подяку Європейському Союзу за непохитну підтримку та вагомий внесок у перемогу та відновлення економічної стійкості держави. Він підкреслив, що ЄС продовжує бути ключовим партнером України, надаючи суттєву допомогу, яка є критично важливою для нинішньої ситуації.

Марченко також нагадав, що з початку повномасштабної війни Європейський Союз вже надав Україні майже 35 мільярдів євро прямої бюджетної допомоги. Ці кошти значно сприяли підтримці макроекономічної стабільності та забезпечили фінансування пріоритетних бюджетних потреб, що є вкрай важливим для функціонування держави в умовах воєнного стану.

"Ця фінансова підтримка дозволила нам зберегти макроекономічну стабільність та забезпечити фінансування критично важливих бюджетних потреб", - зазначив міністр.

Отриманий транш є частиною ширшої стратегії ЄС щодо підтримки України. В умовах, коли країна продовжує боротися за свою незалежність та територіальну цілісність, міжнародна фінансова допомога є життєво необхідною для забезпечення економічної стабільності та розвитку.

Читайте також:

У російському Шебекіно пролунав вибух, над містом чорний дим: у мережі показали кадри

Як доглядати за одягом з принтами?

Подорожуйте Києвом вигідно з таксі OPTI 579

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк