02.07.2024, 19:27

Автоматизована система виконавчого провадження: як дізнатися про відкрите виконавче провадження у разі штраф від ТЦК

івіаоддві

Якщо особа отримала штраф від ТЦК і проти неї розпочато виконавче провадження, вона зможе знайти інформацію про себе у відкритій системі.

Особи, які отримали штраф від ТЦК, можуть дізнатися про відкрите виконавче провадження через ]]>Автоматизовану систему виконавчого провадження]]>, передає Час Пік.

Штрафи та їх наслідки

У разі, якщо Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) накладає штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і ця особа не поспішає добровільно його сплатити, це може призвести до блокування її банківських рахунків та подальшого примусового стягнення коштів і майна.

Способи дізнатися про свій статус

Щоб уникнути таких наслідків, особа може дізнатися про свій статус різними способами. Окрім безпосереднього відвідування ТЦК або встановлення застосунку Резерв+, можна скористатися Автоматизованою системою виконавчого провадження (АСВП).

Як скористатися АСВП

Автоматизована система виконавчого провадження дозволяє дізнатися про хід виконавчого провадження за допомогою простого пошуку за прізвищем та ім’ям. АСВП забезпечує реєстрацію виконавчих документів, документів виконавчого провадження та фіксує всі виконавчі дії.

Переваги АСВП

АСВП — це комп’ютерна програма, яка забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення та надання відомостей про виконавче провадження. Вона також формує Єдиний реєстр боржників та захищає дані від несанкціонованого доступу.

Міністерство юстиції України забезпечує вільний та безоплатний доступ до інформації АСВП на своєму офіційному веб-сайті за допомогою індивідуального ідентифікатора доступу. Інформація, яку можна отримати через АСВП, містить відомості про час її розміщення.

Параметри пошуку інформації

Для здійснення пошуку інформації через веб-сайт необхідно ввести такі параметри:

  • Прізвище, ім’я, по батькові
  • Дата народження боржника (число, місяць, рік) та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача
  • Найменування та ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань для юридичної особи — боржника та стягувача
  • УНЗР стягувача — фізичної особи, боржника — фізичної особи (за наявності)
  • Номер виконавчого провадження

Отже, особи, які отримали штраф від ТЦК, можуть легко дізнатися про відкриті виконавчі провадження та свій статус через Автоматизовану систему виконавчого провадження. Це допоможе уникнути небажаних наслідків та вчасно виконати всі необхідні дії для врегулювання ситуації.

Читайте також:

"Діятимуть три черги графіків відключень": ситуація зі світлом сьогодні

Вибір покриття для підлоги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк