10.07.2024, 07:40

В Україні з'явився батальйон "Характерники", який складається з колишніх в'язнів

В Украине появился батальон "Характерники"

У складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила сформовано батальйон "Характерники", який складатиметься з громадян, що відбували покарання в місцях позбавлення волі й виявили бажання долучитись до оборони України.

Це стало можливим після ухвалення Закону про запровадження умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для безпосередньої участі в обороні України, захисті її незалежності та територіальної цілісності. Про це ]]>повідомила ]]>пресслужба 24 ОМБр, передає Час Пік.

"Новобранці нашої бригади скористались можливістю отримати другий шанс та приєднатись до виконання священного обов’язку у великий війні за Незалежність.

Зазначимо, що серед них дуже багато патріотів, які неодноразово виявляли бажання захищати Батьківщину. Є чимало людей з бойовим досвідом.

Добровольці скористались своїм правом на викуплення провини та вирішили встати до зброї, обороняючи рідну землю від загарбників", - йдеться у повідомленні.

Новобранці вже склали Військову присягу на вірність українському народові та виголосили молитву українського націоналіста. Зазначається, що найближчим часом "Характерники" почнуть виконувати бойові завдання.

В Украине появился батальон "Характерники" В Украине появился батальон "Характерники" В Украине появился батальон "Характерники" В Украине появился батальон "Характерники"

Нагадаємо, Верховна Рада 8 травня прийняла законопроєкт ]]>№11079-1]]>, а Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє деяким категоріям ув'язнених мобілізуватися до лав Збройних сил України. Документ пропонує надавати можливість залучати до військової служби того, кому присудили обмеження або позбавлення волі за неважкими статтями.

Не буде мобілізовано засуджених за:

  • умисне вбивство,
  • зґвалтування,
  • сексуальне насильство,
  • злочини проти основ національної безпеки,
  • корупціонерів.

Як заявив міністр юстиції Денис Малюська в етері національного телемарафону, мобілізовані ув'язнені служитимуть у штурмових підрозділах Сил оборони. З них буде створено окремі загони. Це будуть монолітні підрозділи без "змішування з іншими військовослужбовцями".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк