18.07.2024, 17:00

Кабмін заборонив вимикати світло у прифронтових зонах та біля кордону з РФ і Білоруссю: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
рапд

Кабінет Міністрів України прийняв важливе рішення, що стосується енергопостачання в населених пунктах, розташованих поблизу кордонів з Росією та Білоруссю, а також у прифронтових зонах. У цих регіонах більше не будуть проводитися відключення електроенергії.

Про це повідомив прем'єр-міністр ]]>Денис ]]>Шмигаль, передає Час Пік.

Шмигаль підкреслив, що стан енергетичної системи є вирішальним фактором для життя окремих областей і країни в цілому. Через російський терор та аномальні погодні умови спостерігається постійний дефіцит потужностей, що змушує "Укренерго" вводити обмеження для споживачів.

"У цих умовах суспільство вимагає справедливого розподілу наявної електроенергії. Уряд відповідає на цей запит, створюючи перелік критично важливих об’єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. Взаємодіючи з обласними військовими адміністраціями, ми конкретизуємо цей список", - зазначив прем'єр-міністр.

До критично важливих об’єктів належать установи газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, а також лікарні.

"Ми додаємо норму, що відключення світла не торкнеться населених пунктів та об’єктів у 20-кілометровій зоні від кордону з Росією та Білоруссю, а також у 20 кілометрах від лінії фронту", - сказав Шмигаль.

Крім того, Кабмін вдосконалює алгоритм, що забезпечить рівномірну черговість і тривалість відключень електроенергії по всій країні. Це допоможе зменшити негативний вплив дефіциту електроенергії на населення та забезпечити стабільне функціонування критично важливих об’єктів інфраструктури.

Таким чином, уряд України продовжує роботу над забезпеченням енергетичної безпеки країни, підтримуючи найбільш уразливі регіони та критично важливі об'єкти, забезпечуючи їх безперебійне електропостачання.

Читайте також:

На двох енергооб'єктах сталися аварії: у 11 областях України збільшено обмеження світла

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк