24.07.2024, 19:04

До лав ЗСУ приєдналися перші засуджені жінки - Мінʼюст

Марина Гончар | Всі новини автора
ждвпдоавдп

Українські Збройні сили (ЗСУ) уклали перші контракти з сімома жінками, які раніше відбували покарання у в'язниці. Це знаменує важливий крок у реалізації нових положень закону про мобілізацію засуджених осіб.

Про це, з посиланням на Міністерство юстиції України, яке ]]>цитує]]> заступника голови відомства Олену Висоцьку, передає Час Пік.

Заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька зазначила, що ці жінки виявили бажання пройти військову службу за контрактом в обмін на умовно-дострокове звільнення.

Вони вже успішно пройшли військово-лікарську комісію (ВЛК) та отримали згоду командирів військових частин на проходження служби у конкретних підрозділах.

"Закон, ухвалений Верховною Радою, відкриває можливість для мобілізації засуджених осіб, як чоловіків, так і жінок. Однак, до цього часу, засуджені жінки не виявляли бажання вступати до лав ЗСУ. Наразі ми маємо перших сім засуджених, які вирішили укласти контракт з військовими", - пояснила Висоцька.

Ця подія є знаковою не лише для ЗСУ, але й для суспільства в цілому, демонструючи готовність жінок, навіть тих, хто був засуджений, служити своїй країні та робити внесок у її захист.

Заступниця міністра юстиції України також підкреслює зміну ставлення до можливостей жінок у військовій сфері, сприяючи гендерній рівності та розширенню прав і можливостей усіх громадян.

Загалом, з дня набрання чинності закону України, яким врегульовано порядок реалізації прав засуджених на їхню безпосередню участь в обороні нашої держави, 6101 засуджених виявили бажання долучитись до лав Збройних Сил України. 3823 осіб вже виїхали з установ відбування покарань на навчання.

Читайте також:

НБУ виводить із обігу банкноту номіналом у 500 гривень старого зразка: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк