30.07.2024, 15:08

Україна зможе використати не більше 10 F-16 цього року через брак пілотів, - NYT

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апрпрорп

Україна сподівається розпочати бойове використання літаків F-16 вже цього року, але через недостатню кількість підготовлених пілотів зможе задіяти лише до десяти винищувачів.

Про це, з посиланням на ]]>The New York Times]]>, передає Час Пік.

Українська влада планує інтегрувати F-16, оснащені передовими системами радіоелектронної боротьби та різноманітним озброєнням, з уже наявними західними системами протиповітряної оборони, такими як Patriot.

Це дозволить розширити зону небезпеки для російських пілотів і зміцнити захист українських міст та критичної інфраструктури від ракетних і безпілотних атак.

Хантер Столл, аналітик з питань оборони в дослідницькій організації RAND, зазначає, що російські війська отримали значний час для зміцнення своєї оборони, особливо вздовж лінії фронту.

Як наслідок, F-16 та їх пілоти зіткнуться з серйозним опором з боку російських систем ППО як на землі, так і в небі.

Офіційні представники США повідомили, що цьогоріч планують підготувати близько 20 українських пілотів для керування F-16. Навчання проходять у США, Нідерландах і Данії.

Командири Повітряних сил України пояснили, що для забезпечення безперервності бойових завдань кожен літак має бути забезпечений щонайменше двома пілотами для відпочинку та додаткового навчання.

Таким чином, до бойових місій зможуть залучатися лише близько 10 з переданих Україні F-16. Ще одним обмежуючим фактором є брак кваліфікованого технічного персоналу для обслуговування цих сучасних винищувачів.

Ця ситуація підкреслює важливість подальшої підготовки та забезпечення необхідних ресурсів для ефективного використання нових військових технологій в умовах активних бойових дій.

Читайте також:

Ситуація в енергосистемі України стабілізується: перспективи на найближчі три місяці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк