16.08.2024, 20:22

ЗСУ просунулися на Курщині: Головнокомандувач Сирський доповів Зеленському про ситуацію на фронті

Оксана Мовчан | Всі новини автора
парпоол

Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-полковник Олександр Сирський, провів детальне зведення про оперативну ситуацію на основних фронтових напрямках під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. У своєму доповідному документі Сирський окреслив ключові події на Покровському, Торецькому та Курському напрямках, зазначивши значні досягнення та розробки стратегічних позицій українських військ.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

У зоні бойових дій на Курщині Збройні Сили України досягли значного прогресу, просунувшись вперед на відстань від 1 до 3 км. Зокрема, в районі Малої Локні спостерігається активна фаза бойових дій, де, як повідомляється, є високий потенціал для захоплення ворожих військових у полон. Сирський підкреслив, що ситуація на цьому напрямку є критично важливою для зміцнення українських позицій і поповнення обмінного фонду для України.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи доповідь, підтвердив, що ситуація на фронті залишається під контролем, і висловив вдячність українським воїнам за їхню відвагу та професіоналізм. У своєму Telegram-каналі він зазначив: "Доповідь Головкома Сирського охоплює всі ключові напрямки, зокрема Покровський і Торецький, а також операцію в Курській області. Ми продовжуємо зміцнювати наші позиції та працюємо над поповненням обмінного фонду для України. Вдячний кожному нашому воїну!".

Олександр Сирський також повідомив, що бойові дії тривають вздовж усієї лінії фронту, при цьому на деяких ділянках українські війська мають значні просування. Генерал-полковник відзначив, що в зоні боїв на Курщині українські сили активно ведуть наступальні дії, що може призвести до значних стратегічних виграшів.

З метою подальшого контролю над ситуацією та організації ефективного управління в Курській області, генерал-майор Москальов уже приступив до виконання обов’язків керівника комендатури. Цей крок підкреслює зобов'язання української сторони забезпечити ефективне командування та підтримку на захоплених територіях.

В цілому, на цей час, фронт залишається під контролем, і ЗСУ продовжують впевнено просуватися вперед, реалізуючи стратегії для досягнення оперативних цілей і посилення позицій України на всіх основних фронтах.

Читайте також:

"Новий удар по логістиці РФ": ЗСУ знищили стратегічний міст у Курській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк