17.08.2024, 09:25

Фактично Чорноморський флот РФ у Криму капітулював, - командир спецпідрозділу ГУР про роботу ударного дрона Magura V5

Magura V5

Багатоцільові надводні безпілотні дрони українського виробництва Magura V5 за півтора роки війни вразили 18 російських суден. Завдяки цьому морському дрону Україні вдалося "приборкати" Чорноморський флот РФ.

Командир спецпідрозділу ГУР МО України "Group 13" з позивним "Тринадцятий" розповів про бойову роботу з безекіпажними морськими дронами Magura V5 в ]]>інтерв'ю ]]>для Deutsche Welle. Про це ]]>повідомляє ]]>Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Час Пік.

"Фактично чорноморський флот рф у Криму капітулював. Усе найсучасніше і найнеобхідніше рф уже вивела з Севастополя. Він паралізований цей флот. Зараз він їсть гроші з бюджету рф, хоча свої функції виконувати не може...

Ми не гнались за збільшенням бойової частини, щоб знищити корабель одним влучанням. Ми пішли іншим шляхом: атакували зграєю, завдавали п’ять і більше уражень великим кораблям, що спричиняло критичні пошкодження...", - розповів "Тринадцятий".

Про деталі бойової роботи Magura V5 та перспективи розвитку цієї української зброї дивіться у ]]>відео]]>.

Нагадаємо, дрони Magura V5 знищили ракетний катер "Івановєц", великий десантний корабель "Цезар Куніков", патрульний корабель Чорноморського флоту "Сергій Котов", десантні катери "Акула" та "Серна", а також пошкодили середній розвідувальний корабель "Іван Хурс".

Довідково: ]]>Magura V5]]> – український багатоцільовий надводний безпілотний човен, розроблений для ГУР Міноборони України. Дрон здатний виконувати спостереження, розвідку, патрулювання, пошуково-рятувальні роботи, протимінну боротьбу, охорону морського флоту, але насамперед відомий за ударною роллю. Дрон здатний долати відстань понад 800 кілометрів. Його швидкість – 80 км/год, а бойова частина – 250 кг. Дрон визнаний найрезультативнішим під час російсько-української війни.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк