29.08.2024, 11:21

Росіяни запустили по Україні керовані ракети та понад 70 "шахедів": деталі нічної атаки

Иллюстративное фото / Открытый источник

У ніч проти 29 серпня 2024 року російсько-окупаційні війська знов атакували Україну керованими авіаційними ракетами та ударними БПЛА типу "Shahed-131/136". Протиповітряна оборона працювала в межах дев'яти областей.

У ніч проти 29 серпня російські війська атакували Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69, двома ракетами, тип яких встановлюється, а також 74 ударними БПЛА типу "Shahed-131/136". Про це повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук, передає Час Пік.

За його даними, протиповітряна оборона працювала у межах Харківської, Черкаської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської Сумської та Донецької областей.

"До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних БпЛА «Shahed-131/136». Ще 14 ударних БпЛА локаційно втрачені (упали) на території України", - ]]>повідомив ]]>Олещук у Telegram.

Воздушные Силы ВСУ

За інформацією пресслужби поліції Києва, в результаті нічної атаки пошкоджено три квартири багатоповерхового будинку в Голосіївському районі та два приватних будинки в Деснянському районі. Крім того, частини ворожих БПЛА виявлено в декількох місцях Дніпровського району.

У поліції зазначили, що у всіх випадках обійшлося без постраждалих.

последствия атаки БПЛА, Киев

У Черкасах рятувальники ліквідували пожежу на площі 2700 кв.м, яка виникла на території підприємства внаслідок ранкової ворожої атаки.

последствия атаки БПЛА, Черкассы последствия атаки БПЛА, Черкассы

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: