31.08.2024, 18:49

Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по території Росії

Марина Гончар | Всі новини автора
оолждлж

Міністр оборони України Рустем Умєров, під час своїх переговорів з високопосадовцями у Вашингтоні 30 серпня представив список конкретних цілей на території Росії, які Збройні Сили України планують атакувати за допомогою американської далекобійної зброї ATACMS.

Про це він повідомив в інтерв'ю американському телеканалу ]]>CNN]]>, передає Час Пік.

Цей крок є частиною стратегічної ініціативи України щодо посилення своєї обороноздатності проти агресора.

Умєров висловив сподівання, що американська сторона розуміє, який військовий потенціал необхідний Україні для ефективного захисту її громадян від постійних ракетних та артилерійських обстрілів з боку Росії.

За його словами, Україна потребує доступу до передових систем озброєння, щоб ефективно протистояти російському терору і захистити свої мирні міста та інфраструктуру.

На сьогодні Сполучені Штати дозволили Україні використовувати боєприпаси GMLRS та артилерію для ударів по території Росії, зокрема в прикордонних районах на півночі України.

Проте, за інформацією з Білого дому, використання ракет ATACMS для атак по російській території наразі залишається під обмеженням.

Один з американських посадовців, який побажав залишитися анонімним, повідомив CNN, що Україна вже використала деякі свої наявні запаси ракет ATACMS для нанесення ударів по важливих військових об'єктах Росії на території тимчасово окупованого Криму. Серед цих об'єктів були системи протиповітряної оборони, склади боєприпасів і військові аеродроми, які відіграють важливу роль у російській військовій інфраструктурі.

Попри ці успіхи, міністр Умєров наголосив на необхідності зняття обмежень на використання ракет ATACMS для захисту мирного населення України та її критичної інфраструктури від постійних авіаційних атак з боку Росії.

За його словами, Україна прагне створити такі умови, щоб російські військові літаки не могли наблизитися до українських кордонів і здійснювати бомбардування українських міст.

Умєров підкреслив, що Україна прагне досягти стратегічної переваги на полі бою, що дозволить не лише захистити свою територію, але й попередити подальшу агресію з боку Росії. Це є ключовим елементом стратегії України в її боротьбі за незалежність і територіальну цілісність.

Читайте також:

В Курській області знищено чергову колону російської техніки та понтонну переправу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк