09.09.2024, 15:15

Одруження за 30 хвилин: В Україні запустили послугу онлайн-шлюб через "Дію"

Віктор Білий | Всі новини автора

В Україні тепер можна офіційно зареєструвати шлюб через програму "Дія". Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції запустило нову функцію онлайн-одруження, яка надає можливість провести весь процес реєстрації шлюбу дистанційно.

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, передає Час Пік.

За його словами, наразі пари можуть пройти повний цикл реєстрації шлюбу в "Дії" - від подання заяви до отримання свідоцтва. В рамках нової функції доступна діджитал-церемонія за участю реєстраторів, що дозволяє зареєструвати шлюб незалежно від розташування пари. Майбутнє подружжя може приєднатися до церемонії будь-якого куточка світу.

"Завдяки онлайн-шлюбу військові та пари, що знаходяться далеко один від одного, зможуть оформити свої відносини, попри відстань між містами чи навіть країнами", - зазначив Федоров.

Він додав, що весь процес реєстрації шлюбу в "Дії" триватиме близько 30 хвилин. Свідоцтво про шлюб буде одразу доступне у додатку, а паперова версія буде надіслана поштою.

Федоров також підкреслив, що запуск функції онлайн-одруження - це лише початок, і в майбутньому до «Дії» буде додано нові послуги. Система продовжить розвиватись, надаючи користувачам ще більше можливостей для зручної та ефективної взаємодії з державними послугами.

Таким чином, нова функція онлайн-одруження є значним кроком у бік цифровізації державних послуг в Україні, спрощуючи процес реєстрації шлюбу і роблячи його доступним для пар, що знаходяться в різних куточках світу.

Читайте також: З 1 жовтня в Україні набувають чинності нові правила нарахування житлових субсидій

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: