12.09.2024, 10:16

ГУР підтвердило знищення російського винищувача Су-30СМ в акваторії Чорного моря

ГУР подтвердило уничтожение российского истребителя Су-30СМ

Російський винищувач Су-30СМ було знищено в акваторії Чорного моря бійцями спецпідрозділу ГУР МО України. Вартість такого літака становить приблизно 50 мільйонів доларів.

Під час операції в акваторії Чорного моря воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили російський бойовий літак Су-30СМ влучанням з переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК). Про це повідомили у ГУР, передає Час Пік.

У ГУР зазначили, що винищувач, що впав у море, входив до складу 43 окремого морського авіаційного полку ВКС РФ, що базується на аеродромі міста Саки в тимчасово окупованому Криму.

"Окупанти втратили зв’язок зі своїм бойовим бортом 11 вересня 2024 року близько 5 ранку. Орієнтовно через три години росіяни розпочали пошуково-рятувальну операцію із залученням літака Ан-26, а також гелікоптерів Мі-8 та Ка-27.

В обідній час загарбники доповіли командуванню про виявлену в морі, за 70 кілометрів на північний захід від мису Тарханкут, характерну пляму від авіаційного пального, а невдовзі побачили і уламки знищеного Су-30СМ", - йдеться в повідомленні ГУР.

За ]]>даними ]]>Telegram-каналу "Крымский ветер", Су-30СМ, перебуваючи над морем на північ від Севастополя, проводив пуски ракет Х-31П. Винищувач випустив 4 ракети з 6 доступних, (стріляли по вежах у морі) після чого зник з екрану радарів. Зліт СУ-30СМ був з аеродрому "Сакі" у Новофедорівці, на борту було два російських льотчика у званні капітана.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк