27.09.2024, 10:22

Готуйте шапки!: На вихідних в Україні очікується різка зміна погоди

Віктор Білий | Всі новини автора

На вихідних Україна зіткнеться із різкою зміною погоди. Синоптик Віталій Постригань попереджає, що 28 та 29 вересня західна частина країни опиниться під впливом дощових атмосферних фронтів, що призведе до значного похолодання.

За повідомленням синоптика, в цьому регіоні температура повітря опуститься до +8°...+13°, і очікуються дощі з кількістю опадів 20-50 мм, повідомляє Час Пік.

Водночас на решті території України збережеться сонячна та суха погода з аномально теплими температурами, що коливаються між +24° та +29°.

Згідно з прогнозами синоптиків з Українського гідрометцентру, до кінця вересня в країні переважатиме тепла погода, проте з початком жовтня слід очікувати осінньої прохолоди.

Синоптик Наталія Птуха зазначила, що вже на початку жовтня денні температури знизяться до +15...+20° на більшості території, наближаючись до кліматичних норм.

Синоптики радять українцям бути готовими до різких змін погоди та рекомендують "готувати шапки" у зв'язку з очікуваним похолоданням, особливо жителям західних регіонів.

Також очікується, що на Правобережній частині України пройдуть дощі, тоді як на південному сході країни залишиться сонячно та сухо, що збільшить ризик виникнення пожеж.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: