28.09.2024, 07:06

Україна стала другою країною у світі за темпами оцифрування документів

Иллюстративное фото / Открытый источник

Україна належить до світових лідерів за темпами оцифрування архівних документів. У 2023 році українські архіви виготовили понад 21 мільйон цифрових копій документів і вийшли на топові позиції у світі за швидкістю оцифрування.

Україна є світовим лідером за темпами оцифрування архівних документів. Як ]]>повідомляє ]]>Державна архівна служба України, про це йшлося під час круглого столу, що відбувся 25 вересня, передає Час Пік.

"За минулий рік система українських архівів оцифрувала понад 21 млн аркушів документів. Це в 17, 5 разів більше, ніж до 2019 року. Ми говоримо про геометричну прогресію зростання темпів оцифрування українських архівів. Незважаючи на війну, системне вимкнення електрики в архівних установах, ми плануємо цього року оцифрувати щонайменше 30 млн копій документів", – заявив глава Укрдержархіву Анатолій Хромов.

Перша п'ятірка держав за темпами оцифрування архівних документів у 2023 році має такий вигляд:

  • Фінляндія – 34,2 млн;
  • Україна – понад 21 млн;
  • Німеччина – близько 21 млн;
  • Ізраїль – понад 18 млн;
  • Норвегія – 18 млн.

До Топ-9 держав за темпами оцифрування архівних документів у 2023 році також увійшли Індія, Узбекистан, Велика Британія та Малайзія.

Зазначається, що Україна зробила втричі більше копій, ніж США, у 3,5 раза більше копій, ніж Польща, і майже вчетверо більше копій, ніж Канада. І це в умовах війни та з мінімальним залученням бюджетних грошей.

Читайте також: Естонська рада у справах біженців пропонує допомогу мешканцям 8 областей: хто може претендувати на виплати у розмірі до 36 тисяч гривень

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: