30.09.2024, 18:52

Осінній контраст: прохолода на заході та тепло на сході – прогноз погоди на 1 жовтня в Україні

Марина Гончар | Всі новини автора
ропо

1 жовтня погода в Україні буде різноманітною залежно від регіону, з нічними заморозками в Карпатах і теплом у центральних та південних областях.

Про це свідчить прогноз відомого синоптика Наталки Діденко, передає Час Пік.

В ніч на 1 жовтня очікується прохолодна погода. Температура по всій країні коливатиметься в межах +9…+13°C, а в західних областях можливе зниження до +4…+9°C. В Карпатах температурні показники можуть впасти до нуля, а подекуди навіть до легких мінусових значень.

Протягом дня температури суттєво відрізнятимуться залежно від регіону. У східній, південній частині України, а також у більшості центральних областей пануватиме тепла осіння погода, з температурами +22…+26°C. Північні області матимуть різноманітніші температурні умови: на Житомирщині буде прохолодніше, близько +14…+18°C, на Київщині очікується тепліше – +18…+20°C, на Чернігівщині стовпчики термометрів піднімуться до +22°C, а на Сумщині досягнуть +24°C.

Найхолодніше буде на заході України – вдень температури залишаться в межах +9…+13°C. Особливо відчутним це буде в гірських районах, зокрема Карпатах, де нічні заморозки можуть створювати зимовий настрій.

На півдні та сході України вітер залишиться рвучким, що може посилювати відчуття прохолоди. Проте на решті території країни вітер поступово вщухатиме, надаючи відчуття спокійнішої та приємнішої погоди.

Однак, якість повітря може бути дещо погіршеною через пилові частки з південного сходу та кіптяву від тління торфовищ. Мешканцям цих регіонів рекомендується тримати вікна зачиненими, забезпечувати вологе прибирання в приміщеннях та пити більше води для зменшення негативних впливів. За прогнозами, ситуація з повітрям повинна покращитися за день-два.

Суттєвих опадів 1 жовтня в Україні не передбачається, тож день обіцяє бути сухим.

У столиці України, 1 жовтня, в день Покрови, очікується суха погода. Вітер послабне до помірного, а нічна температура опуститься до +10°C. Вдень кияни можуть очікувати комфортні +18…+20°C. Ймовірність дощів у Києві залишається невеликою на початку жовтня, проте можливі опади 4, 5 та 6 жовтня.

"Загалом, погода 1 жовтня створить приємні умови для святкування Покрови та вшанування захисників і захисниць України, надаючи можливість провести день з гарним настроєм і комфортною осінньою атмосферою", - зауважила синоптик.

Читайте також:

Пилова буря в Україні: пил з Каспійської низовини та смог із Росії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк