03.10.2024, 13:25

Які пільги та можливості відкриває студентський квиток у 2024 році?

Ольга Даниленко | Всі новини автора
студентський квиток

Студентський квиток дозволяє отримувати знижки на проїзд у поїздах Укрзалізниці й громадському транспорті. Хіба це все? Зовсім ні.

Експерти Promocodius дослідили це питання й виявили, що пільги для студентів надають не тільки державні та комунальні, але й приватні компанії. Пропозицій доволі багато. З їх допомогою можна і повеселитися, і навчитися чомусь новому, а на додачу ще й відчутно заощадити.

інфографіка

Знижки від держави

Маючи студентський квиток, особа може гарантовано отримати:

  • -50% на проїзд у потягах Укрзалізниці. Знижка діє на місця у вагонах 2-го й 3-го класів, плацкарті й електричках. Квиток можна купити як у касі, так і онлайн — через мобільний застосунок чи сайт перевізника.
  • -50% на проїзд у громадському транспорті. Дисконт поширюється не на разові квитки, а на студентські абонементи. Вони продаються у центрах обслуговування пасажирів або спеціальних касах. Також з їх покупкою можуть допомогти в деканаті факультету.

Доволі поширеними є знижки до мистецьких та культурних закладів: театрів, філармоній, музеїв тощо. Ось декілька прикладів подібних місць у різних містах:

  • Київ: музей народної архітектури та побуту, музей «Чорнобиль», академічний драматичний театр ім. Лесі Українки, зоопарк.
  • Львів: палац Потоцьких, каплиця Боїмів.
  • Черкаси: зоопарк.
  • Вінниця: обласний краєзнавчий музей.
  • Кам’янське: академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки (знижки діють на деякі вистави).

Якщо вам цікаві пропозиції для студентів у своєму місті, поцікавтеся про їх наявність у касах потрібних закладів, на їхніх сайтах і сторінках у соцмережах.

Акції від магазинів і сервісів

Багато приватних компаній, що працюють в Україні, мають спеціальні пропозиції для студентів. Вони бувають постійними й тимчасовими: на честь початку й кінця навчального року, а також різних свят. Перерахувати їх усі в одному матеріалі, звісно, неможливо. Приклади закладів із популярних категорій шукайте далі.

Навчання

  • Microsoft — аби отримати -50% на пакет «Microsoft 365 Персональний», студенту або зарахованому абітурієнту потрібно створити обліковий запис зі студентським імейлом (із доменом .edu або подібним), а також надіслати фото студентського квитка або наказу про зарахування, якщо виникне така потреба.
  • Preply — студенти можуть вивчати іноземні мови, заощаджуючи 15% від вартості підписки кожного місяця. Щоб отримати знижку, знадобиться створити акаунт зі студентською поштовою скринькою й оплатити перше заняття з репетитором. Якщо воно пройде вдало, місячний пакет можна буде придбати вже з дисконтом.

Подорожі

  • KLR Bus — студентам пропонуються знижки 10% на фірмові рейси в межах України й за кордон. Свій статус потрібно підтвердити під час оформлення квитка онлайн. Під час посадки в автобус знадобиться показати водію студентський квиток або картку ISIC.
  • BlaBlaCar — якщо під час пошуку обрати опцію «Додати пільгову знижку», можна побачити всі рейси зі спеціальними цінами для студентів. Розмір дисконту залежить від перевізника й напрямку, максимум — 50%. Під час посадки в автобус статус треба підтвердити, показавши студентський квиток.

Активний відпочинок

  • Fifty Ice Arena — київська ковзанка запрошує студентів усього за 200 грн за сеанс. Показати студентський квиток потрібно на касі закладу. Отримати знижку під час покупки квитка онлайн неможливо.
  • Картинг у ТЦ «Термінал» (Бровари) — кожного тижня у вівторок для студентів вартість заїзду становить 350 грн замість 500.
  • Lucky Strike — у мережі боулінг-клубів студенти можуть грати за 240-300 грн на годину (залежно від міста). Спеціальний тариф діє до 17-18 години й тільки в будні.

Медицина

  • «Офтальміка» — харківський офтальмологічний центр пропонує спеціальні ціни на свої послуги на початку й у кінці навчального року, а також у День студента.
  • VIVA — медичний центр створив спеціальну програму VIVA-STUDENT. Вона дозволяє отримувати 17% знижки на всі послуги за попереднім записом. Пропозиція доступна студентам денної та заочної форм навчання.
  • «Здравиця» — київська приватна клініка пропонує студентам наступні знижки: -10% на аналізи, -15% на послуги з функціональної діагностики, -20% на первинні та вторинні консультації.

Спортивні клуби

  • MalibuFit — новий клієнт, який має студентський квиток, може оформити абонемент до тренажерної зали (з 7:00 до 17:00) та заняття з фітнесу за спеціальною ціною.
  • Sport Life — студент віком від 18 до 24 може придбати річний абонемент із 25%-ю знижкою.

Кінотеатри

  • «Планета Кіно» — у будь-якому кінотеатрі мережі студентам доступні знижки 10-15% (залежно від фільму/мультфільму) на місця в залах CINETECH+. Квиток за пільговою ціною можна купити онлайн чи в касі.
  • Multiplex — аби отримати 10 грн знижки на квиток класу GOOD, достатньо показати студентський квиток на касі. Скористатися пропозицією при покупці квитка онлайн не можливо. Також вона не поширюється на сеанси в перший тиждень після прем’єри.

Мобільний зв’язок

Наразі єдиний оператор, який має спецпропозиції для студентів, — це Lifecell. У межах програми Campus можна заощаджувати 10% від щомісячної вартості тарифу, а також отримувати спеціальні заохочення від Anti School, ITVDN та інших партнерів компанії.

Стати учасником програми просто — достатньо надіслати фото студентського квитка через спеціальну форму. Пропозиції будуть доступні, поки триватиме навчання.

Магазини

  • Samsung Shop — у фізичному відділенні Samsung Experience Store або в онлайн-магазині в разі пред’явлення студентського квитка можна отримати -5% на смартфон, планшет, бездротові навушники або смартгодинник.
  • iSpace — надіславши фото студентського квитка, залікової книжки або наказу про зарахування до ВНЗ, студент або абітурієнт отримає 3% знижки на всі моделі iPad та MacBook. Пропозиція також поширюється й на викладачів вишів.

Команда Promocodius додає, що в деяких компаніях можуть бути вигідні акції не для студентів, а, наприклад, для гуртових покупців або нових клієнтів. Про наявність знижок, безкоштовної доставки замовлень та інших заохочень залюбки розкаже менеджер обраного магазину чи сервісу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: