05.10.2024, 21:48

"Україні необхідно гарантувати мир без торгівлі територіями", - Зеленський

Марина Гончар | Всі новини автора
авпвап

Президент України Володимир Зеленський підкреслив важливість забезпечення надійного миру та тривалої безпеки для країни виключно на основі міжнародного права, наголошуючи на неприпустимості будь-якої торгівлі територіями.

Цю думку він висловив у своєму вечірньому ]]>зверненні]]>, що стало актуальним у контексті поточної військової ситуації в Україні, передає Час Пік.

Зеленський зазначив, що найближчим часом заплановані обговорення щодо вдосконалення воєнних пунктів "Плану перемоги", що має на меті зміцнити українські позиції. Президент зазначив, що світ має достатній ресурс для підтримки України в рамках так званої Формули миру, що відкриває нові можливості для досягнення мирного вирішення конфлікту.

"Цими днями буде проведено низку політичних консультацій між нашими командами — урядовцями та дипломатами, а також військовими, які працюватимуть над оновленням воєнних пунктів Плану перемоги. Це дозволить швидко посилити Україну та наші фронтові позиції. Усе, що прописано в Плані, абсолютно реально для наших партнерів, і світ має ресурс, що дозволяє нам рухатися вперед за Формулою миру", — сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що справжній мир і безпека для України можливі лише в рамках міжнародного права, без компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності.

"Наша мета — забезпечити Україні надійний мир і тривалу безпеку. Це можливо лише без торгівлі територіями, як це прописано в Формулі миру. Україні потрібен мир — справжній, справедливий, що гарантує захист від війни", — наголосив він.

Також Зеленський акцентував, що досягти цього можна лише за умови, коли український народ та міжнародні партнери будуть "дійсно об'єднані".

"Дякую всім, хто допомагає нам, і хто готовий, так само як і ми, зробити наступний тиждень історичним у багатьох відношеннях", — підсумував він.

Президент також відзначив позитивні результати, яких досягла Україна на полі бою, підкреслюючи, що збройні сили країни мають достатню кількість зброї та далекобійності, що забезпечує їм перевагу в умовах конфлікту.

Читайте також:

Прогноз погоди в Україні на 6 жовтня: дощі та грози принесе циклон Finny

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк