04.10.2020, 22:52

В Apple запатентували смартфон, який здатний "заліковувати" на собі подряпини

Марина Началова | Всі новини автора
Apple экран

Мрія тисяч користувачів електронних гаджетів: компанія Apple розробила дисплей, який здатний відновлюватися від подряпин і потертостей.

Бюро з патентів і товарних знаків США опублікувало відповідну патентну заявку Apple, передає Час Пік з посиланням на сайт Patently Apple.

У патентній заявці описується нова модель смартфона з гнучким екраном, але це вже не новинка на ринку гаджетів. Справжньою інновацією є описуваний шар самовідновлювального матеріалу, який може змусити зникнути вм'ятини і подряпини.

Повідомляється, що під час роботи електронного пристрою на покривному шарі дисплея електронного пристрою можуть з'явитися подряпини або вм'ятини. Щоб поліпшити зовнішній вигляд пристрою, може бути бажано мінімізувати наявність подряпин і вм'ятин. Щоб зменшити кількість вм'ятин, подряпин або інших дефектів у покривному шарі дисплея, цей покривний шар може включати в себе шар самовідновлювального матеріалу.

Шар самовідновлювального матеріалу може бути сформований на всьому шарі покриття дисплея або тільки в гнучкій області. Шар покриття дисплея може включати в себе шар еластомеру в гнучкій області для підвищення гнучкості. Шар самовідновлювального матеріалу може покривати шар еластомеру в гнучкій області.

Самовідновлення може відбуватися в шарі самовідновлювального матеріалу без підказки (наприклад, коли самовідновлювальне покриття має вм'ятину, матеріал покриття може заповнити вм'ятину навіть без зовнішнього втручання). В якості альтернативи, самовідновлення може бути ініційоване чи прискорене впливом тепла, світла, електричного струму або іншого типу зовнішнього подразника.

Читайте ще: На українців чекає важкий період: магнітним бурям не буде кінця

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: