Дослідники виявили продукт, який продовжує життя
Люди, що вживають перець чилі, живуть довше і значно меншою мірою ризикують померти від серцево-судинних захворювань або раку.
Про це пише medicalxpress, передає Час Пік.
У дослідженні взяли участь понад 570 тисяч осіб із США, Італії, Китаю та Ірану. Вчені порівняли результати людей, які вживали перець чилі регулярно, рідко або ніколи не їли.
Кількість і тип споживаного перцю чилі в різних дослідженнях варіювалися, що ускладнювало сформувати висновки про те, скільки, як часто і який тип вживання перцю чилі може бути пов'язаний з користю для здоров'я.
Аналіз показав, що люди, які їли перець чилі постійно, на 26% рідше вмирали від серцево-судинних захворювань; середній показник смертності від раку серед них був нижче на 23%; а від усіх причин - на 25%.
Як відомо, також перець чилі має протизапальну, антиоксидантну, протипухлинну властивість і регулює рівень глюкози в крові.
Читайте також: Зеленський пообіцяв компенсацію підприємцям, постраждалим від пандемії коронавірусу
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк.