05.12.2020, 22:58

Вчені розповіли про негативні наслідки вегетаріанства

Ольга Романец | Всі новини автора
вегетарианство

Міжнародна команда вчених провела дослідження, під час якого з'ясувала, що вегани і вегетаріанці на 43% частіше стикаються з переломами, ніж м'ясоїди.

Про це повідомляє Ukr.Media, передає Час Пік.

Найчастіше вони ламають тазостегновий суглоб, ноги і хребет, говориться в дослідженні.

У дослідженні взяли участь 55 тисяч осіб, що живуть у Великобританії. З них 29 тисяч їли м'ясо, вісім тисяч їли тільки рибу, 15 тисяч були вегетаріанцями і майже дві тисячі осіб назвали себе веганами. За здоров'ям учасників стежили протягом 18 років.

Всього за час дослідження відбулося 3941 перелом, з них 566 - переломи руки, 889 - зап'ястя, 945 - стегна, 366 - гомілки, 520 - гомілковостопного суглоба і 467 загальних переломів, наприклад, ключиці або ребра.

Найчастіше тазостегновий суглоб і ноги ламали вегани і вегетаріанці. Вчені не виявили суттєвих відмінностей у ризиках між учасниками дослідження при переломах рук, зап'ясть або щиколоток.

Також особливу увагу фахівці приділили вазі учасників. Попередні дослідження показали, що низький ІМТ пов'язаний з більш високим ризиком переломів стегна, а низьке споживання кальцію і білка було пов'язано з погіршенням здоров'я кісток.

Читайте також: На Фарерських островах відкриють автомобільний тунель, який знаходиться на 187 метрах нижче рівня моря

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: