11.12.2020, 22:51

Знижує ризик передчасної смерті: медики розповіли про неймовірну користь зеленого чаю

Ольга Романец | Всі новини автора
зеленый чай

Зелений чай виявився простим і дешевим засобом від високого холестерину. За словами вчених, він багатий потужними антиоксидантами і мінералами, які необхідні організму для правильної роботи.

Про це пише Natural News, передає Час Пік.

Листя зеленого чаю можна не тільки заварити, щоб приготувати його, але і подрібнити для коктейлів або десертів. Деякі кухарі додають його в страви з рису, макаронів або печеня.

Дослідники з'ясували, що зелений чай знижує рівень "шкідливого" холестерину в організмі. В ході наукової роботи було встановлено, що в учасників експерименту, які споживали зелений чай щодня, загальний холестерин в крові падав в середньому на 7,2 мг/дл, а "шкідливий" - на 2,2 мг/дл.

На думку фахівців, такий ефект викликають поліфеноли катехіну, зокрема галлат епігаллокатехіну (EGCG). EGCG вважається сильним антиоксидантом, який здатний пригнічувати ріст навіть ракових клітин і перешкоджати утворенню тромбів.

Головна причина, по якій зелений чай є найкращим вибором для здорового харчування, полягає в його мінімальній обробці. Листя зеленого чаю обробляються парою, а не ферментуються, як у чорного чаю. Таким способом запобігається окислення EGCG, в результаті чого катехіни стають більш концентрованими.

Крім того, при регулярному вживанні зелений чай запобігає серцеві захворювання і знижує ризик передчасної смерті.

Читайте також: 12.12.2020 - дзеркальна дата: як загадати бажання, що можна і не можна робити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: