03.02.2021, 09:32

Прототип міжпланетного корабля Ілона Маска розбився при посадці: відео вибуху Starship SN9

Starship SN9

Американська приватна космічна компанія SpaceX, що належить Ілону Маску, здійснила запуск 9-го прототипу міжпланетного багаторазового корабля Starship SN9. Під час приземлення на платформу космічне судно вибухнуло.

Випробування проходили в американському штаті Техас. Після запуску корабель досяг висоти 10 км та виконав всі необхідні маневри. Політ тривав шість хвилин і 26 секунд. Starship SN9 розбився при посадці, повідомляє Час Пік.

Starship SN9

На відео, яке транслювалося компанією SpaceX онлайн, видно, що Starship SN9 при посадці не зміг скинути швидкість та вирівнятися, в результаті чого розбився.

Повідомляється, що після проведення належних маневрів корабель почав здійснювати спуск на платформу. Однак під час гальмування щось пішло не так і корабель розбився об посадкову платформу.

"У нас був ще один чудовий політ. Нам просто потрібно трохи попрацювати над приземленням", - сказав головний інженер з інтеграції SpaceX Джон Інспрукер.

До цього Starship здійснював аналогічний політ 9 грудня 2020 року зразок SN8 успішно виконав всі завдання, крім посадки. Тоді Маск пояснив, що вибух стався через недостатній тиск в паливному баку.

Нагадаємо, метою компанії SpaceX є запуск Starship на Марс з вантажем в 2022 році, за яким піде пілотований політ в 2024 році.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк