04.02.2021, 10:09

"Євробачення": У 2021 році через COVID-19 конкурс проходитиме у незвичному форматі

Евровидение

Європейська мовна спілка (ЄВС) оголосила, що відмовилася від проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2021" у звичайному форматі. Пізніше організатори повідомлять, яким буде остаточний варіант сценарію конкурсу.

Організатори музичного конкурсу "Євробачення" через пандемію COVID-19 виключили звичний для всіх формат проведення заходу у 2021 році. Про це 3 лютого повідомили на сайті конкурсу, передає Час Пік.

"У відповідь на пандемію коронавірусу, що триває, Європейський мовний союз, голландські провідні мовні компанії NPO, NOS і AVROTROS, а також місто Роттердам виключили, що 65-й конкурс може пройти в звичайному режимі в 2021 році", - йдеться в повідомленні.

Виконавчий директор "Євробачення" Мартін Остердаль підкреслив, що здоров'я та безпека всіх учасників музичного конкурсу є головним пріоритетом для організаторів

"Ми уважно стежимо за подіями в світі і продовжуємо вивчати і планувати три переглянутих сценарію (проведення конкурсу), про які було вперше оголошено восени минулого року", - сказав Остердаль.

Розглядаються три можливі варіанти проведення "Євробачення".

Перший - передбачає проведення конкурсу у концертному залі Ahoy Arena у Роттердамі з урахуванням дотримання "соціальної дистанції" та інших суворих гігієнічних заходів, що включають регулярне тестування на COVID-19. Якщо хтось із учасників не зможе приїхати через обмежувальні заходи, то буде показано відеозапис виступу.

Другий - передбачає проведення конкурсу у концертному залі Ahoy Arena у Роттердамі, але без приїзду учасників. Виступи транслюватимуться в режимі онлайн. При цьому деякі частини конкурсу, наприклад, шоу-програма, будуть проходити "в живу" на сцені.

Третій - пропонує перенесення конкурсу повністю в режим онлайн.

Нагадаємо, 65-й конкурс "Євробачення" повинен був пройти з 12 по 16 травня 2020 року у концертному залі Ahoy в Роттердамі під слоганом "Відкрийся" (Open Up). 18 березня ЄВС прийняла рішення скасувати конкурс через пандемію COVID-19.

Конкурс "Євробачення-2021" пройде 22 травня в Роттердамі під колишнім гаслом. Пізніше організатори повідомлять, яким буде остаточний варіант сценарію конкурсу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк