06.02.2021, 11:45

Долина кам'яних облич: химерні багатовікові велетні, які безмовно спостерігають за тим, що відбувається навколо

Долина каменных лиц

Протягом багатьох років Луганська область, розташована на сході України, в основному асоціюється з шахтами та іншими індустріальними об'єктами. До сих пір цей регіон один з найбільш маловідомих в туристичному плані. Однак, є на Луганщині первозданні місця, які вражають з першого погляду.

Луганщина - це не тільки степ та терикони. Тут багато цікавих маловідомих туристичних місць, де абсолютно не розвинена інфраструктура. І саме тому природа збереглася тут в первозданному вигляді. Сьогодні Час Пік розповість про Долину кам'яних облич.

Долина каменных лиц

Долина кам'яних облич

У Перевальському районі неподалік смт Ящикове та села Новоселівка знаходиться цікаве геологічне утворення. Тут можна побачити, як степовий пейзаж змінюється химерними скелями стовідсотково природного походження.

Долина кам'яних облич - результат багатовікового вивітрювання, унікальне скельне утворене на стику двох геологічних пластів, західного глинистого та східного мергельного.

Це скельні виходи вздовж річки Білої - кам'яні велетні висотою 10-12 метрів, які утворюють колони, стовпи та вежі. Гряда тягнеться майже на два кілометри.

Долина каменных лиц

Чому в народі долину називають саме так?

Скелі, висушені вітром та випалені палючим сонцем, прийняли химерні обриси і в кам'яних статуях можна розглянути химерні профілі. Вся гряда являє собою цілу галерею скалоподобних велетнів.

На цих фантастичних кам'яних статуях, якщо придивитися, то дійсно можна побачити обличчя. Правда, людина повинна володіти живою уявою. Скам'янілі людські обличчя можна побачити, якщо дивитися на скелі під певним кутом.

Долина каменных лиц

Ррічка Біла, яка протікає неподалік,  підкреслює дику красу цих місць. Річка має тут багато приток-струмочків з чистою водою.

Долина каменных лиц Долина каменных лиц

Ось таке цікаве місце знаходиться в Луганській області. Воно по праву заслуговує до себе уваги туристів, які люблять подорожувати по рідній країні.

На жаль, сьогодні Долина кам'яних облич опинилася на тимчасово окупованій території. Залишається сподіватися, що унікальне місце, яке по праву можна віднести до пам'яток Луганської області, не постраждає і після деокупації Донбасу туристи зможуть насолодитися всіма красотами первозданної природи.

Долина каменных лиц Долина каменных лиц Долина каменных лиц Долина каменных лиц

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк