18.04.2021, 14:50

Названі 4 кімнатних рослини, які повинні бути в кожній квартирі

Ольга Романец | Всі новини автора
растения

Рослини переробляють вуглекислий газ в кисень, радують око і освіжають інтер'єр. А деякі з них навіть здатні очищати повітря від шкідливих речовин, лікувати і позбавляти від депресії.

Квіти створюють в приміщенні затишок і комфортну атмосферу, проте в останні роки вчені відкрили й інші властивості кімнатних рослин, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Чотири найбільш корисних кімнатних рослини

Хлорофітум

Декількох таких рослин досить для поглинання формальдегіду, що виділяється теплоізоляцією з синтетичних матеріалів в квартирі. А якщо в квіткові горщики покласти активоване вугілля, очисні властивості хлорофітума збільшуються в кілька разів.

Фікус

Володіє фітонцидними властивостями, очищає повітря від токсинів. Також фікус затримує велику кількість пилу, при цьому його зручно мити і протирати. Фікус допоможе також зволожити повітря і наситити його киснем.

Герань

Корисні сполуки, якi виробляються геранню, мають заспокійливу дію, що дуже важливо при стресах і безсонні. Також вона виділяє біологічно активні речовини, що вбивають стафілококи і стрептококи, дезінфікує приміщення і відганяє мух.

Алое

Вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ, тому йому саме місце в спальні. А ще він знімає наелектризованість в квартирі. Плюс алое - справжня швидка допомога на дому. Промиті листи можна прикласти до кровоточить або інфікованої рани. Також сік алое допомагає при головних болях і застуді.

Читайте також: Календар дачника: коли пора садити картоплю та інші культури

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: