18.04.2021, 17:50

Як зрозуміти котячу "мову": 8 сигналів, якими улюбленець хоче вам щось сказати

Марина Началова | Всі новини автора
кот

У багатьох з нас живуть вдома кішки, і часом так хочеться, щоб улюбленець міг нам сказати про свої бажання або проблеми! На жаль, коти не володіють мовою, зрозумілою людині, проте у них є характерні поведінкові сигнали, за якими можна дізнатися, що нам хоче повідомити тварина.

Час Пік дізнався про те, як зрозуміти деякі сигнали котячої "мови".

1. Кішка "масажує" вам живіт

Багато котів люблять топтатися по своєму господареві, перебираючи лапами і іноді випускаючи кігті. Насправді це інстинкт, що залишився з дитинства: кошенята "масажують" живіт мами-кішки, щоб стимулювати виділення молока. Тож котячий "масаж" означає, що кішка любить вас так само сильно, як свою матір.

2. Кіт "бодається"

Іноді здається, що в роду у вашого кота були цапи або баранчики? "Бодання" - це ще один спосіб прояву котячої любові.

3. Кіт займає ваше місце через секунду після того, як ви встали

Не поспішайте лаяти кішку, яка зайняла ваше улюблене крісло або вляглася на одяг, обліпивши його шерстю. Коти люблять спати там, де пахне господарем, цей запах їх заспокоює і дає відчуття безпеки. При необхідності кота можна акуратно перекласти з крісла в інше зручне для нього місця - він не образиться за це.

4. Кіт повертається до вас задом з піднятим хвостом

Не всім подобається такий жест улюбленця, і демонстрацію котом своєї "тильної" сторони можна помилково розцінити як знак презирства. Але насправді у тваринному світі кішка повертається задом і пропонує себе обнюхати тільки тому, від кого не чекає небезпеки. Простіше кажучи, таким чином вихованець показує, що довіряє вам.

5. Кішка швидко побігає повз, втягнувши голову в плечі

Всупереч розхожій думці, у котів теж іноді прокидається совість. Якщо улюбленець поводиться таким чином, швидше за все, він щось накоїв. Якщо при цьому ви згадали, що залишили на столі смачну для кота їжу - місце "злочину" очевидно в 90% випадків.

6. Кіт швидко махає хвостом

Швидше за все, тварина чимось роздратована або стривожена. Краще не провокувати гру в такому стані, оскільки є ризик бути вкушеним або подряпаним. Потрібно по можливості усунути джерело котячого невдоволення і на якийсь час залишити улюбленця в спокої.

7. Кіт сидить до вас спиною з опущеним хвостом

Якщо ви помітили, що кішка якийсь час сиділа спиною до вас, потім трохи походила і знову сіла, повернувшись спиною, - вона відчуває брак уваги. Саме час погладити, вичесати свого улюбленця або пограти з ним.

8. Кішка приносить "подарунок" у вигляді дохлої миші або пташки

Не кожному приємно знайти такий "подарунок" у кімнаті. Але так проявляється котяча природа: мисливський інстинкт спонукає котів ловити все, що рухається. Також кішки-мами приносять своїм кошенятам придушених мишей і птахів, щоб вони привчалися до "дорослої" їжі і вчилися добивати дичину. Іноді кішки таким своєрідним способом проявляють піклування і до своїх господарів.

Не пропустіть: Вєрка Сердючка та її "мама" представили новий запальний хіт: відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: