02.05.2021, 18:15

10 деталей інтер'єру, які розкажуть про господаря квартири більше, ніж психологічні тести

Марина Началова | Всі новини автора
интерьер

Кожен облаштовує своє житло за своїми власними уподобаннями. Не секрет, що обстановка, в якій вважає за краще жити людина, може багато розповісти про її характер.

Час Пік розповість, які деталі інтер'єру можуть видати всі "таємниці" господаря квартири.

1. Мінімалізм vs. вибагливість

Загальний настрій інтер'єру одразу кидається в очі і багато що говорить про те, хто живе в такому просторі. Любителі мінімалізму, які не звикли захаращувати оселю великою кількістю деталей і фактур, як правило, цінують порядок і організованість у житті, не терплять хаосу, а також мають більш традиційне мислення.

Вичурний вид інтер'єру може свідчити про те, що господар житла любить звертати на себе увагу і залежить від думки оточуючих, але в той же час він всебічно розвинений і може підтримати практично будь-яку тему розмови.

2. Еко-аксесуари

Тренд на екологічність набирає все більшої популярності в останні роки, хоча і ведуться суперечки про те, чи дійсно використання еко-аксесуарів допомагає зберегти природу. Але деякі психологи стверджують, що любителі "еко", як не дивно, найбільше стурбовані зовсім не проблемами екології, а собою коханим: для них важливо, щоб їх і їхню життєву позицію помічали оточуючі.

3. Меблі для сидіння

Про ступінь відкритості людини може багато що сказати кількість місць для сидіння, передбачених в інтер'єрі. Багато крісел, великий стіл з десятком стільців швидше за все говорять про те, що в цьому домі завжди раді прийняти гостей.

Любителі усамітнення навряд чи стануть обставляти своє житло стільцями для всіх родичів і друзів. Вони швидше витратяться на один зручний диван або затишне м'яке крісло, в якому можна буде коротати вечори на самоті.

4. М'які і жорсткі стільці

Психологи проводили дослідження, в результаті яких з'ясувалося, що люди, що займають стільці з жорсткими сидіннями, більш жорстко ведуть переговори і твердіше стоять на своїй точці зору. Тоді як ті, хто займає м'які стільці, більш схильні до компромісів і менш охоче сперечаються. Тож люди, які вибирають жорсткі стільці для свого домашнього інтер'єру, найчастіше більш жорсткі у спілкуванні.

5. Темний vs. світлий інтер'єр

Вибір колірної гами інтер'єру багато говорить про характер людини. Більш темні кольори схильні обирати закриті, тривожні люди. Світлим інтер'єрам віддають перевагу більш відкриті в спілкуванні люди.

6. Колір вхідних дверей

Білосніжні двері в будинку часто свідчать про те, що господарі житла буквально схиблені на чистоті і порядку. Червоні двері схильні ставити люди, які жадають привертати до себе увагу. А в будинках з зеленими дверима живуть люди, які цінують гармонію у всьому.

7. Порядок vs. безлад

Мало кому приємно бачити в приміщенні бардак і бруд - це не найкращий "дзвіночок" щодо господаря оселі. Часто люди, які не можуть підтримувати порядок навколо себе, неорганізовані, забудькуваті і не дуже успішні в житті.

Але бувають і зворотні ситуації - коли в домі панує настільки стерильна чистота, що складається враження, що там зовсім не живуть люди. Психологи стверджують, що маніакальне наведення порядку говорить про високий рівень тривожності.

8. Свічки

Велика кількість свічок, аромаламп, ароматичних паличок огортає ореолом таємничості не тільки сам інтер'єр, але і його господаря. Любителі благовонь часто люблять віддаватися філософським роздумам про таємниці нашого світу, проявляють інтерес до езотеричних тем і нерідко бувають забобонні.

9. Рослини

Кімнатні рослини освіжають і зволожують повітря в квартирі, оживляють вид інтер'єру. А ще зелені "улюбленці" допомагають своєму господареві справлятися зі стресом, покращують когнітивні здібності і вміння знаходити спільну мову з оточуючими. Тож, якщо вдома у людини багато доглянутих рослин, швидше за все, вона спокійна і приємна в спілкуванні.

10. Фотографії та сувеніри

Деякі люди схильні наповнювати шафи й полиці сувенірами з подорожей, розвішують на стінах фотографії пам'ятних подій. На думку психологів, такі особистості схильні багато ностальгувати і зациклюватися на минулому, приділяючи недостатньо багато уваги сьогоденню.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: