18.05.2021, 15:54

Кліматичний хаос на Землі майже неминучий, - дослідження

Ольга Романец | Всі новини автора
катастрофы

Зупинити глобальне потепління практично неможливо. До такого висновку прийшли фахівці Потсдамського Інституту вивчення кліматичних змін.

Міжурядова групи експертів зі зміни клімату (МГЕЗК) оцінила понад 400 кліматичних сценаріїв. Тільки близько 50 з них уникають значного перевищення температури. Отже, світ стикається з високим ступенем ризику, передає Час Пік.

Здійснити в реальності можна тільки 20 сценаріїв. Це може бути висадка великої кількості дерев і видалення вуглекислого газу з атмосфери планети. Втім, ці заходи здійснити складно, тому шансів стабілізувати ситуацію практично немає.

Виконати закладені в Паризькі угоді норми можливо тільки спільними зусиллями. Серед іншого можна скоротити споживання електроенергії, а також створити пристрої для поглинання вуглецю. Це може зажадати повторного заболочування територій і висадки нових лісів.

Нагадаємо, президент Південного технологічного університету КНР повідомив, що енергоресурси на Землі, в тому числі нафта, з урахуванням активної економічної діяльності людини, можуть зникнути вже через півстоліття.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: