30.05.2021, 16:12

Скандал навколо "Євробачення-2021": Мальту запідозрили в розтраті бюджетних коштів на "накрутку" рейтингу

Марина Началова | Всі новини автора
мальта евровидение

Команду Мальти на пісенному конкурсі "Євробачення-2021" підозрюють в розтраті бюджетних коштів на букмекерські ставки і рекламу з метою підняття рейтингу.

Міністр внутрішніх справ і національної безпеки Мальти Кармело Абела розпорядився провести аудит витрат команди 18-річної співачки Дестіні Чукуньєре, яка представляла країну на Євробаченні цього року, пише видання Times of Malta.

Як повідомляється, на участь в Євробаченні з держбюджету Мальти було виділено 650 тисяч євро, з яких 350 тисяч євро були витрачені Управлінням з туризму, і ще 300 тисяч - Службою суспільного мовлення. Після завершення останньої витрати ця сума, ймовірно, зросте до 700 тисяч євро.

Аудит витрачених коштів повинен початися 31 травня. Один з інсайдерів нібито вже неофіційно визнав, що частина бюджету була витрачена на фінансування букмекерських ставок на Дестіні як ймовірного переможця Євробачення.

Також повідомляється, що був значно перевищений бюджет на просування заявки на участь у пісенному конкурсі, включаючи витрати на рекламу у впливових блогерів в соціальних мережах, які завантажували контент на підтримку Мальти.

Дестіні Чукуньєре, яка представляла Мальту на Євробаченні з піснею Je Me Casse, деякий час була лідером букмекерських рейтингів, а напередодні гранд-фіналу займала третє місце серед претендентів на перемогу. В результаті Мальті дісталося 7-е місце.

Про результати фіналу Євробачення, який відбувся 22 травня, читайте тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк