19.11.2021, 08:00

Фільм "Носоріг" Олега Сенцова переміг на міжнародному кінофестивалі у Стокгольмі

Олег Сенцов

Кримінальна драма "Носоріг" українського режисера Олега Сенцова отримала дві нагороди на міжнародному кінофестивалі у Стокгольмі.

Фільм українського режисера Олега Сенцова "Носоріг" переміг у номінації "Кращий фільм" на Стокгольмському кінофестивалі. Картина отримала головну нагороду "Бронзовий кінь". Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті фестивалю, передає Час Пік.

Сергій Філімонов, який зіграв головну роль у фільмі, був визнаний кращим актором та отримав нагороду.

"Носоріг" став переможцем Міжнародного фестивалю у Стокгольмі у номінаціях "Best Film", а також "Best Actor"!",- написав Олег Сенцов на своїй сторінці в Facebook.

Картина "Носоріг" розповідає про кримінальний світ 90-х років в Україні та бандита на прізвисько Носоріг, якого грає Сергій Філімонов. 

Фільм заснований на реальних подіях. Зйомки проходили у Кривому Розі, Львові та Києві. Світова прем'єра стрічки відбулася на 78-му Венеціанському кінофестивалі, українська - восени 2021 року на Київському тижні критики. У широкий прокат "Носоріг" вийде у лютому 2022 року.

Разом з українською картиною за перемогу на кінофестивалі змагалися ще 15 фільмів.

Нагадаємо, Олег Сенцов - Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. У 2014 році був незаконно затриманий Російською Федерацією та звинувачений у підготовці теракту. Режисера відправили до в'язниці на 20 років, але 7 вересня 2019 року звільнили за обміном.

Криминальная драма "Носорог" Олега Сенцова Криминальная драма "Носорог" Олега СенцоваОлег Сенцов и Сергей Филимонов

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк