29.11.2021, 21:39

Українські блогери влаштували вечірку у День пам'яті жертв голодоморів, поліція склала на організатора протокол

Марина Началова | Всі новини автора

27 листопада у Львові відбулася грандіозна вечірка на честь дня народження блогера із Чернівців Олександра Заліско. Українців обурило те, що святкування з БДСМ-антуражем проходило у День пам'яті жертв голодоморів.

Вечірка проходила у львівському Будинку вчених, передає Час Пік із посиланням на інформацію ЗМІ.

Серед гостей були блогери з різних регіонів України, серед них – Наталі Литвин, Таня Самбурська, Валерія Юрченко, Саша Бо.

Ведучим свята був відомий шоумен Володимир Остапчук. Він провів вечірку у стилі Show bar, з вульгарними конкурсами та декораціями, еротичними танцями шоу-балету у БДСМ-костюмах, тостами, які промовляли, стоячи на столах.

Остапчук виклав у себе в Instagram фото з вечірки, підписавши його: "Блогерська голодна туса". Враховуючи, що подія проходила в день скорботи за загиблими від голодомору, багато хто вважає такий гумор, м'яко кажучи, недоречним. Не кажучи вже про сам факт святкування чогось у день жалоби. Згодом Остапчук видалив знімок зі своєї сторінки, але він уже встиг розлетітися інтернетом.

Коли подія набула резонансу, Заліско написав пост у Instagram.

"День пам’яті жертв голодомору - важливий день. І я поважаю людей, які і правда згадують і запалюють свічку. Але не в сторіз в інстаграмі. А щиро. І не кричать популістськими заявами які вони правильні і після сторіз з свічкою ідуть в караоке, на концерт, в ресторан з друзями чи на футбол. До чого це лицемірство? Чому люди тільки шукають кого б це у чомусь звинуватити? Їм настільки скучно жити?" - пише блогер.

Він зазначив, що у суботу працювало все: телебачення, розважальні шоу, люди святкували весілля та безліч різних забав. Заліско попросив не "розпиляти інформаційну "отруту" навколо".

"Я народився 27 листопада! Я не вибирав цей день. Він вибрав мене! І я не дозволю комусь псувати мій настрій! Святкую так, як захочеться мені!" - заявив блогер.

Як стало відомо, на скандальну "тусу" звернула увагу поліція та склала на Заліско адміністративний протокол за недотримання карантинних вимог.

"У суботу, 27 листопада, під час моніторингу соцмереж поліцейські виявили інформацію про масове святкування в одному із закладів у центрі Львова.
Правоохоронці встановили особу організатора вечірки, 29-річного мешканця Чернівецької області 
За порушення карантинних обмежень складено протокол за ч.1 ст.44-3 «Порушення правил карантину щодо людей»  Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі від 17 тисяч гривень", – повідомили у поліції Львівської області.


 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк