Квашена капуста у власному соку: найпростіший і смачний рецепт
Квашена капуста - корисний продукт, який наповнений вітамінами і мінералами. Без нього не обходяться багато страв.
Приготована за цим простим рецептом квашена капуста виходить дуже соковитою і хрусткою, а зробити її неймовірно легко, передає Час Пік.
Для квашення найкраще вибирати пізні сорти капусти. Головки вагою більше 1 кг відрізняються особливою щільністю і ідеально підходять для цього рецепта.
Видаліть верхні листки з качана. Наріжте капусту соломкою середнього розміру.
На одну 3-літрову банку пошінковой капусти знадобиться:
- 2 - 2,5 кг капусти
- 1 невелика морква
- 1 ст. л. солі.
Моркву натріть на крупній тертці, відмінно підійде терка для моркви по-корейськи.
Перекладіть підготовлену капусту і моркву в глибоку миску і добре обімніть руками, щоб овочі пустили сік.
Для квашення не рекомендується використовувати йодовану сіль, тому що вона буде повільніше взаємодіяти з нашаткованими овочами, і чекати виділення соку доведеться більш тривалий період часу. Для цього рецепта підійде звичайна кухонна сіль грубого помелу. Викладайте підготовлену капусту в 3-х літрову банку шарами, пересипаючи шари сіллю.
Залиште трохи місця в банку для соку, який буде виділятися в процесі квашення.
Поставте банку на рівну поверхню і залиште при кімнатній температурі. Приблизно через 12 годин утворюється необхідна кількість соку, повністю покриває капусту. В іншому випадку можна буде додати невелику кількість кип'яченої води. Обов'язково щодня злегка перемішуйте вміст довгою ложкою, що доходить до дна.
Квашена капуста буде готова до вживання приблизно на 3-4 добу. Вона прекрасно зберігається в холодильнику, дозволяючи насолоджуватися її чудовим смаком всю зиму.
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |