07.02.2022, 21:56

Facebook та Instagram можуть відключити в Європі

Марина Началова | Всі новини автора

Компанія Марка Цукерберга Meta розглядає можливість відключення в Євросоюзі соцмереж Facebook і Instagram.

Причиною є політика ЄС, яка не дозволяє зберігати дані європейських користувачів на американських серверах, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

У щорічному звіті Meta для Комісії з цінних паперів і бірж США описується сценарій, при якому компанії, можливо, доведеться повністю припинити роботу Instagram і Facebook на території ЄС.

Йдеться про європейські правила використання даних, які не дозволяють Meta зберігати дані європейців на американських серверах. По суті, Meta каже, що можливість обробляти дані користувача між країнами має вирішальне значення для її бізнесу як у плані роботи, так і для таргетингу реклами.

Європейські закони, спрямовані на захист конфіденційності користувачів шляхом зберігання даних користувачів у межах юрисдикції ЄС, зробили попередні системи недійсними. Оскільки Meta не змогла укласти нові угоди про обмін даними, вона погрожує піти з континенту разом із Facebook та Instagram.

У Meta припускають, що зможуть досягти нових угод у 2022 році, але якщо цього не відбудеться, ймовірно, компанія не зможе пропонувати низку своїх найважливіших продуктів та послуг, включаючи Facebook та Instagram, у Європі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк