15.02.2022, 14:49

"Мінуси" підуть: синоптик назвала дату потепління в Україні

Ольга Романец | Всі новини автора
погода

Лютий поступово "скидає капелюх" перед березнем: завтра, 16 лютого, в Україні переважатиме тепла і сонячна погода.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко, передає Час Пік.

Найближчої ночі температура повітря в північно-східній частині України буде знижуватися до -7-11 градусів, у більшості областей очікується -2 -6 градусів. Однак на Заході і півдні вночі мінімально буде близько нуля.

"У денні години стовпчики термометрів поповзуть наверх і максимальна температура повітря 16-го лютого складе +3 +9 градусів. На Сумщині, Харківщині, Полтавщині, Луганщині повітря завтра вдень свіже, +1 +4 градуси. Вітер очікується з південного заходу, помірний", - пише синоптик.

Опади в середу пройдуть в Карпатах, на Закарпатті, а також на Черкащині, Полтавщині, в Кропивницькому з районами і вдень можуть дотягнути до Сумщини - дощ, місцями мокрий сніг. На решті території України переважатиме суха погода.

У Києві 16-го лютого збільшиться хмарність, проте істотних опадів не очікується. Найближчої ночі -2 -4 градуси, завтра вдень повітря нагріється до + 4 + 6 градусів.

"Надалі в Україні ще потеплішає - зникнуть з темряви "мінуси", навіть в нічні години температура повітря буде перевищувати нуль градусів. У денні години передбачається до кінця тижня +3 +8 градусів, у південній частині місцями +9 +12 градусів", - додала синоптик.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк