11.07.2022, 20:45

"Тим, хто підтримує війну": У новому епізоді "Масяні" показали, як Китай "денацифікує" РФ

Марина Началова | Всі новини автора

162-й епізод популярного мультсеріалу "Масяня" наробив багато галасу в мережі: у ньому точно "віддзеркалені" на РФ події, що відбуваються в Україні в останні місяці.

Творець "Масяні", художник-мультиплікатор Олег Куваєв вирішив випустити антивоєнний епізод серіалу, щоб достукатися до тих, хто підтримує війну Росії проти України.

За сюжетом епізоду, Китай вирішив "звільнити Росію від фашизму" і розпочав агресивну війну. Герої мультфільму протягом серії переживають все те саме, що й тисячі українців з 24 лютого 2022 року. Під масованими обстрілами вони намагаються евакуюватися з міста, знайти їжу, ховаються від бомбардувань у метро і відмовляються вірити в реальність того, що відбувається.

Наприкінці серії головна героїня, звертаючись до глядачів, каже: "Після Другої світової війни обивателів німецьких міст примусово возили на екскурсію до концтаборів, щоб вони побачили все на власні очі. Ось і ви зараз подивилися. Ця війна - страшна ганьба Росії і прокляття. Це прокляття висітиме над Росією тепер ще довго, а окупанти і вбивці горітимуть у пеклі. І це не китайці, вибачаюся. Пробачте, що мульт вийшов не смішний, але які на хрін веселощі, коли стільки людей гине щодня. Я фігею".

"Емпатія - головне людське почуття. Здатність співпереживати. Здатність поставити себе на місце іншого. Цей мульт адресований тим, хто за якоюсь жахливою помилкою підтримує російсько-українську війну", - йдеться у коментарі автора.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: