17.10.2022, 18:43

"Росія переможе": Мешканка Івано-Франківська похизувалась російським паспортом, з нею поспілкувалася СБУ

Марина Началова | Всі новини автора

У неприємну історію вляпалася мешканка Івано-Франківська, яка у прямому ефірі у соцмережі заявила, що "Росія переможе".

Після скандального ефіру в TikTok дівчині довелося публічно виправдовуватися. Але з університету її все ж таки відрахували, передає Час Пік.

Днями в мережі з'явилося відео, в якому головна героїня скандалу Діана Гордій під час посиденьок із друзями озвучує проросійські заяви.

"Я - реаліст. Я думаю, якщо Путін захоче бути тут, то він буде тут. Вони думають, що Україна переможе. Я не думаю так. Росія переможе. Слава Богу, що в мене є паспорт російський. У мене є паспорт російський, мені пох**", - сказала дівчина.

Вже за кілька годин вона пошкодувала про це та записала відео з вибаченнями. За словами Діани, ситуація вийшла "дуже негарна". Дівчина заявила, що підтримує Україну та навіть донатила волонтерам, які допомагають ЗСУ. А на відео Діана нібито пародіювала відому блогерку, яка виклала схожий ролик.

На цьому історія не закінчилась. Із Діаною провела профілактичну бесіду СБУ.

"Це була дурість з мого боку. Я просто хотіла хайпонути і не думала про наслідки. Зі мною поговорили співробітники Служби безпеки України, і я усвідомила свою помилку. Я розумію, що мої фрази можна розцінювати як підтримку Росії у війні, але це не так. З першого дня вторгнення я всіляко допомагала ЗСУ, донатила на "Байрактари" і надаватиму й надалі фінансову допомогу. Щиро вірю в перемогу України", - сказала дівчина в новому відео.

Крім того, стало відомо, що Діану відрахували із вишу. Івано-Франківський юридичний інститут НУ "Одеська юридична академія" на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що Діана вже їхня "колишня студентка".

"Переконані, що в час війни, коли наші захисники, в тому числі 30 студентів нашого інституту, щоденно ризикують своїм життям за волю та незалежність України, такі висловлювання є неприпустимими та мають бути не тільки засуджені, але й відповідним чином покарані. Тому, адміністрація закладу вищої освіти ініціювала відрахування даної особи з числа студентів, а правову оцінку її діям нададуть органи Служби безпеки України, які цим питанням вже займаються", - йдеться у повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк