22.10.2022, 08:29

"Був готовий померти": Внучатий племінник Кеннеді заявив, що воював в Україні

Марина Началова | Всі новини автора

Внучатий племінник 35-го президента США Джона Кеннеді Конор Кеннеді брав участь у війні проти російських окупантів у складі Інтернаціонального легіону ЗСУ.

Про це Коннор Кеннеді повідомив у себе в соцмережі, передає Час Пік.

"Як і багато людей, я був глибоко зворушений тим, що відбувалося в Україні за минулий рік. Я хотів допомогти. Почувши про Інтернаціональний легіон України, я зрозумів, що поїду, і наступного дня пішов у посольство записуватися", - написав Кеннеді.

За його словами, лише одна людина на батьківщині знала, де він був, і одна людина в Україні знала його справжнє ім'я.

"Я не хотів, щоб рідні чи друзі переживали, і не хотів, щоб до мене там ставилися інакше", - заявив Конор.

Кеннеді зазначив, що він не мав жодного військового досвіду і не був відмінним стрільцем, але міг носити важкі речі і швидко вчився.

"Я теж був готовий там померти. Так вони скоро погодилися відправити мене на північно-східний фронт. Мій час перебування в Україні був не довгим, але я багато чого бачив і багато відчув. Мені подобалося бути солдатом, більше, ніж я очікував. Це страшно. Але життя просте, і нагороди за те, що знаходиш сміливість і твориш добро, істотні. Мої друзі там знають, чому я повинен був повернутися додому. Я завжди буду в них у боргу за їх приклад", - написав Конор.

За його словами, війна в Україні визначить долю демократії у цьому столітті. Також Конор закликав приєднуватися до Інтернаціонального легіону, допомагати біженцям на кордоні або відправляти в Україну медикаменти.

Конор Кеннеді - американський письменник і музикант, син племінника Джона Кеннеді Роберта Френсіса Кеннеді-молодшого. У 2012 році Конор мав нетривалі стосунки зі знаменитою співачкою Тейлор Свіфт.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк