31.01.2023, 07:53

Музична відповідь Путину на "руській мір": Чеська група Vesna хоче співати українською на "Євробаченні-2023"

Віктор Білий | Всі новини автора

Пісенний конкурс "Євробачення-2023" цього року пройде в Ліверпулі у травні. Країни-учасники починають визначатися зі своїми представниками. Приємний сюрприз приготувала Чехія.

Серед номінантів Чехія представила гурт Vesna, який здивував українською мовою та антивоєнним посланням у пісні "My sister's crown" ("Корона моєї сестри"), передає Час Пік з посиланням на іноЗМІ.

"Пісня "My sister's crown" крім солідарності та підтримки України, є музичною відповіддю Путіну на антиісторичний "руській мір" та його заяву про те, що української нації не існує", - йдеться у повідомленні.

Пісня має текст чотирма мовами: англійська, чеська, українська та болгарська з бажанням включити мови всієї слов'янської родини (Центральна, Східна та Південна Європа).

"Сестро гарна, ой ти сильна, хоробра, єдина, корона твоя", - співається в її приспіві.

Вокалістка та фронтвумен гурту Vesna Патрісія Фуксова пояснила тематику пісні бажанням гурту бути актуальними та чесними перед своїми слухачами.

"Якщо нам випаде представляти Чеську Республіку і наш народ, я не хочу співати про розбите серце або нове кохання. Я хочу співати про те, що зараз переживає весь світ. Це пісня, яка створює незримий зв'язок між усіма, хто відчуває якусь несвободу "Це співчуття до всіх, хто відчуває будь-яку форму несвободи. І підтримка в тому, щоб не боятися вирватися на свободу", - розповіла вона в інтерв'ю hudba.zoznam.sk.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк