27.03.2024, 13:29

Влада "ЛНР" мріє про відновлення аеропорту в Луганську та запуск поїздів до Москви

Иллюстративное фото / Открытый источник

Ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що відновлення аеропорту у Луганську є питанням найближчої перспективи. Також планується запустити залізничне сполучення між Луганськом та Москвою.

Відновлення аеропорту у Луганську є питанням найближчої перспективи. Про це ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник заявив в інтерв'ю кореспонденту "Росія 1", директору ДТРК "Луганськ" Миколі Долгачову, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

"У найближчій перспективі розглядається питання відновлення аеропорту, тобто повітряного сполучення ЛНР. Можливо, він буде не на тому місці, де знаходився старий аеропорт. Можливо, злітна смуга буде збудована десь неподалік старої будівлі аеропорту. Але те, що він буде відновлюватися - це абсолютно точно", - заявив Пасічник.

Раніше пропагандистське видання "ЛИЦ" повідомляло, що архітектор зі Стаханова Інга Глушкіна "розробила проєкт луганського аеропорту за образом іграшки - птаха щастя". У Мінтранспорті РФ пообіцяли "врахувати пропозицію". У Міністерстві будівництва та ЖКГ РФ повідомили, що наразі ведеться підготовка проєктно-кошторисної документації. Там заявили, що луганський аеропорт відновлюватиметься поетапно. На скільки десятиліть розтягнуться ці етапи?!

Спочатку окупанти безжально знищили міжнародний аеропорт "Луганськ", який до квітня 2014 року був базовим аеропортом авіакомпанії "ЮТейр-Україна" і був здатний приймати літаки Ту-154 та інші легші повітряні судна, а також гелікоптери будь-яких типів. Потім вони 10 років давали "красиві обіцянки", а тепер вони будують "красиві плани"...

международный аэропорт "Луганск"аэропорт "Луганск", проектаэропорт "Луганск", проект

Також Пасічник в черговий раз заявив про намір запустити потяг "Луганськ-Москва". Він уточнив, що залізничне сполучення між Луганськом та Москвою буде запущено лише після того, як відсунеться лінія фронту.

"Щойно лінія бойового дотику відсуватиметься від Троїцького у бік Куп'янська, Харкова, як тільки стане безпечним рух цією гілкою... і ось тоді поїзд обов'язково поїде, в тому числі на Москву, виходячи з Луганська під марш "Прощання слов'янки", - заявив Пасічник.

Що ж, за 10 років окупації мешканці "ЛНР" чули чимало "красивих" обіцянок. Багатьох із тих, хто вірив у них - вже немає в живих...

Читайте також: "Десять років по тому": Як змінився Луганськ за 10 років існування в "руському мирі"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк