09.12.2023, 12:23

МОК ухвалив рішення допустити спортсменів із РФ та Білорусі до участі в Олімпійських іграх-2024

МОК принял решение допустить спортсменов из РФ и Беларуси к участию в Олимпийских играх-2024

Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення допустити російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх у Парижі в 2024 році у нейтральному статусі.

Міжнародний олімпійський комітет допустив атлетів з РФ та Білорусі до участі у літніх Олімпійських іграх-2024 у нейтральному статусі та на суворих умовах. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті МОК 8 грудня, передає Час Пік.

Повідомляється, що будуть застосовуватися суворі умови відбору з урахуванням рекомендацій виконкому МОК від 28 березня 2023 року для міжнародних федерацій та організаторів міжнародних спортивних заходів.

Виконавчий комітет МОК зазначає, що до участі в Олімпіаді допустять лише тих спортсменів, які зуміли пройти кваліфікацію у своїх видах спорту.

У командних видах спорту російські та білоруські спортсмени представлені не будуть.

Не будуть допущені до участі в Олімпіаді-2024 спортсмени з РФ та Білорусі, які активно підтримують бойові дії, а також мають контракти з армією чи силовими органами.

Крім того, МОК заборонив демонструвати на Іграх національні прапори, символи РФ та Білорусі, а також відмовився запрошувати представників урядів обох країн.

На даний момент кваліфікувалися на Олімпіаду в Парижі лише 11 російських та білоруських атлетів. Серед них 8 громадян РФ та троє громадян Білорусі. За даними МОК, кваліфікацію пройшли 60 українських спортсменів.

Як зазначили у МОК, при ухваленні рішення про допуск спортсменів з РФ та Білорусі до участі в Олімпійських іграх-2024 керувалися думкою більшості спортсменів світу, які вважають, що їхні колеги не повинні бути покарані за дії своїх урядів.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк