28.11.2016, 17:10

На Чернігівщині затримана група молодиків за розбійний напад на ощадкасу

Поліцією Чернігівської області затримана група молодиків, яка вчинила розбійний напад на філію ощадкаси у Ніжині. Під час проведення обшуків у підозрюваних вилучили речові докази та зброю. Крім цього, у вилучених мобільних телефонах поліція виявила відеозаписи нападів та побиття жертв. Зловмисники власноруч документували свої злочинні дії.

Цю новину передає "Час Пик" з посиланням на Сектор комунікації поліції Чернігівської області.<

Кримінальна поліція ГУНП в Чернігівській області разом з ніжинськими колегами вирахувала та затримала групу молодиків, причетних до ряду резонансних злочинів на території області, серед яких розбійний напад на філію ощадкаси у Ніжині. У вилучених мобільних телефонах підозрюваних поліція виявила відеозаписи нападів та побиття жертв.

Два тижні тому до чергової частини Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення про розбійний напад на ощадкасу в одному із спальних районів Ніжина.

Касир ощадкаси, яка знаходиться в приміщенні пошти, повідомила, що у відділення забігли двоє чоловіків у масках і погрожуючи предметом, схожим на пістолет, наказали їй віддати гроші з каси. Один з нападників відкрив касу та забрав звідти близько 20 тисяч гривень. Його подільник в цей час тримав на прицілі касира, щоб жінка не натиснула на «тривожну» кнопку. На момент скоєння злочину в приміщенні відвідувачів не було.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи поліції — першою місцева, а невдовзі й Головного управління Національної поліції на чолі з керівництвом. На розшук злочинців було орієнтовано всі наряди, які несуть службу в Ніжині та районі. Також орієнтування відповідного змісту були негайно направлені до поліції Київської, Сумської та Полтавської областей.

До розкриття злочину приєдналися оперативники з управління карного розшуку обласної поліції. Проведення оперативно-розшукових заходів дало свій результат. За два тижні поліцейські вирахували п’ятьох розбійників та після чітко спланованої операції всіх затримали.

Під час проведення санкціонованих обшуків у підозрюваних правоохоронці Чернігівщини виявили і вилучили речові докази та зброю, які підтверджують їх вину. Серед вилученого — пістолет, набої різних калібрів до мисливської та бойової вогнепальної зброї, балаклави, бейсбольні бити, а також пакет з речовиною, схожою на коноплю, мобільні телефони та інше. Крім цього, у вилучених мобільних телефонах поліція виявила відеозаписи нападів та побиття жертв. Зловмисники власноруч документували свої злочинні дії.

На даний час поліцією Чернігівщини встановлено, що підозрювані причетні не тільки до розбійного нападу в Ніжині, а й до ряду пограбувань на території Чернігівської області.

Тривають слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за ознаками частини 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Теги новостей: