02.08.2020, 21:52

Податок на земельну ділянку в Україні: хто може не сплачувати

Марина Началова | Все новости автора
налог на землю

В Україні наразі триває період активної сплати податку на землю. Власники земельних ділянок і паїв у 2020 році сплачують податок за 2019 рік.

Платники податку на землю повинні були отримати квитанції до 1 липня, передає Час Пік.

Податок потрібно сплатити протягом двох місяців від дня отримання квитанції. Якщо квитанція досі не надійшла, краще звернутися до податкової служби, щоб не отримати разом з сумою податку пеню за прострочку.

Серед фізичних осіб звільняються від сплати земельного податку: особи з інвалідністю І та ІІ груп; особи, які виховують 3 та більше дітей віком до 18 років; пенсіонери за віком; ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати податку, передбачене для окремих категорій фізичних осіб, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

  • для ведення особистого сільського господарства - не більше 2 га;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більше 0,25 га, в селищах - не більше 0,15 га, в містах - не більше 0,10 га;
  • для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 га;
  • для будівництва гаражу - не більше 0,01 га;
  • для ведення садівництва - не більше 0,12 га.

Читайте ще: Боржникам за комуналку в Україні готують нововведення: як планують стягувати кошти

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>