З 1 січня 2011 року вступив в дію Закон України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”

Ольга Кихтенко | Все новости автора

Управління Пенсійного фонду України в м.Лисичанську повідомляє: З 1 січня 2011 року вступив в дію Закон України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” № 2464-VI від 08.07.10 р. (далі Закон) Відповідно ст.4 Закону платниками єдиного внеску є: фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.

Відповідно ч.11 ст.8 Закону для платників фізичних осіб - підприємців, єдиний внесок встановлюється відповідно до Закону у розмірі 34,7 відсотка суми, що визначається платниками самостійно для себе та членів сім’ї, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу.
Січень, лютий, березень по 326,53 в місяць
З квітня по вересень по 333,12 в місяць
Жовтень-листопад по 341,80 в місяць
Грудень 348,39
Рахунок ПФУ 37197076001211,Управління Державного казначейства в м.Лисичанську, МФО 804013, код 21792407.

Крім того повідомляємо, що 6.08.2011 набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України” згідно якого фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Враховуючи наведене, а також те, що страховий стаж особам для призначення пенсії обчислюється в місяцях, вищезазначені платники починаючи з серпня  2011 року не мають обов’язку щодо сплати єдиного внеску у розмірі не менше мінімального страхового внеску.<

нет
Статьи: 
Теги новостей: