25.09.2020, 14:52

На Луганщині будують новий КПВВ "Щастя"

Луганская, Счастье, КПВВ

У місті Щастя Луганської області триває будівництво додаткового пункту пропуску через лінію розмежування. Будівництво нового КПВВ здійснюється в два етапи.

Рішення про будівництво нового КПВВ було прийнято під час зустрічі Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

"До будівництва КПВВ залучено особовий склад Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, а також представників військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей, робітників Попаснянського районного водоканалу та регіональної служби автомобільних доріг", - повідомили у штабі ООС.

Спочатку облаштовується пішохідне сполучення, потім - автомобільне. 

Наразі триває розбудова дорожньої мережі та ремонт мосту через річку Сіверський Донець, уже розчищений і майданчик для розгортання сервісної зони. Крім того, на відведену ділянку доставлені і встановлені три мобільних житлових модулі.

За підтримки міжнародних гуманітарних організацій на новому пункті пропуску будуть облаштовані санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адміністративних послуг, пункт обігріву та намети для відпочинку осіб, які перетинають КПВВ.

Відкриття нового КПВВ "Щастя" заплановано на 10 листопада 2020 року.

Очікувана пропускна спроможність нового пункту в'їзду-виїзду - 10-15 тисяч осіб та 3-5 тисяч транспортних засобів на добу.

Довідка: на сьогодні в районі проведення ООС щодня функціонує КПВВ "Станиця Луганська", двічі на тиждень – КПВВ "Новотроїцьке". Решта пунктів пропуску - "Золоте", "Мар'їнка", "Гнутове" та "Майорське", не функціонують з вини російсько-окупаційних військ.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: