27.09.2020, 22:55

Землі пророкують малий льодовиковий період на найближчі 30 років

Марина Началова | Все новости автора
малый ледниковый период

Поки більшість вчених говорять про глобальне потепління, озвучуються й інші прогнози. Через тривалий сонячний мінімум на нашій планеті може істотно похолодати.

Професор Нортумбрійського університету в Ньюкаслі (Великобританія) Валентина Жаркова вважає, що Земля до 2050 року може перебувати в малому льодовиковому періоді, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

За словами Жаркової, Сонце скоро увійде в режим гібернації, і чим менше на ньому буде плям, тим менше енергії буде отримувати Земля. Середня температура в світі опуститься на 1 градус Цельсія.

На перший погляд зміни несуттєві, але для аграріїв в середніх широтах можуть бути серйозні проблеми. Через мінливу погоду врожай будуть не встигати зібрати. Різкі перепади температури негативно позначаться на рослинах. Можливий дефіцит деяких продуктів харчування і навіть голод.

Варто зазначити, що поки зміни клімату мають тенденцію до потепління. Протягом минулого року був побитий цілий ряд температурних рекордів, незважаючи на мінімальну активність Сонця.

До слова, в NASA заявили, що Сонце вже вступило в новий цикл і найближчим часом його активність зростатиме. Про зростаючу сонячну активність свідчить і магнітна буря, яка прямо зараз накрила Україну і буде посилюватися.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: