28.09.2020, 20:05

Сніжинки в техніці квілінг

Ольга Станішевська | Все новости автора

Квілінг — виготовлення композицій з вузьких і довгих смужок паперу, скручених у вигляді спіральки, яким надається різна форма. Такі композиції та вироби виходять як об'ємними, так і плоскими. Використовуючи техніку квілінг, можна виготовляти дуже гарні квіти, створювати візерунки, картини, оздоблювати упаковки для подарунків, рамки для фотографій, робити оригінальні листівки. А ще можна зробити напередодні Нового року ніжні й повітряні сніжинки. Саме цим ми й займемося — будемо вчитися робити сніжинки в техніці квілінг.

Нам будуть потрібні:

  • звичайний папір формату А4 (може бути білого або іншого кольору),
  • клей ПВА,
  • лінійка,
  • олівець,
  • зубочистка.

Спочатку нам потрібно нарізати вузькі смужки з паперу. Щоб смужки вийшли однакового розміру, потрібно на листку паперу олівцем зробити розмітки розміром 5 мм. Розрізаємо лист на смужки та у нас виходять вони довгими й вузькими. Для однієї сніжинки квілінг нам знадобиться 18 смужок.

Заготівлі для квілінгу для сніжинок

Можна накручувати смужку на зубочистку, а можна скручувати спіральки й руками. Для цього один кінчик смужки підгинаємо і починаємо скручувати. Скрутили до самого кінця та отримали тугу спіральки. Трошки треба попустити, щоб спіралька розкрутилася і вийшла вільною. Вільний кінчик приклеюємо до спіральки. Так виходить одна заготівля. Аналогічно робимо і з іншими смужками. В результаті у нас вийде 18 заготівель.

Наступне, що будемо робити, це з 6 заготівель сформуємо «крапельки». Для цього спіральку з одного боку притискаємо пальцями.

Наступним 6 заготівлях постараємося надати форму «очей». Притискаємо спіральку вже з двох сторін. З інших 6 заготівель робимо «півмісяць» (Придавлюємо спіральку зверху пальцем).

Отже, ми підготували всі елементи майбутньої сніжинки та можемо приступати до її складанні. Беремо перші 6 заготівель у формі «очей» і склеюємо між собою. Вийде маленька квіточка. Далі приклеюємо заготівлі у формі «півмісяця» між заготівлями «очей». Заготівлі «крапелька» приклеюємо до «Півмісяць».

От і все! Ми зробили сніжинку в техніці квілінг. Щоб її зручно було розвішувати на ялинку, прикріплюємо ниточку або стрічку.

Гарного вам настрою і веселих свят.