28.09.2020, 20:43

Робимо чохол для мобільного телефону зі старої сумки

Ольга Станішевська | Все новости автора

Сьогодні важко уявити своє життя без мобільного телефону. Його ми практично скрізь носимо з собою і хочемо, щоб виглядав він завжди як новенький. Як уберегти телефон від подряпин, а заодно доповнити з його допомогою свій образ? Все це можна зробити за допомогою красивого дизайнерського  чохла, до того ж зробленого своїми руками.

Перевага зроблених своїми руками чохлів полягає в тому, що це недорого (використовуємо матеріали, які є в будинку), ексклюзивно, красиво і є можливість часто змінювати такі чохли, в залежності від настрою і ситуації. Спробуймо зробити чохол зі старої шкіряної сумки. Як ви зрозуміли, для роботи нам знадобиться стара, нікому не потрібна, сумка, ножиці.

Чохол для телефону з сумки

Відрізаємо від сумки частину шкіри. Потім відокремлюємо шкіру від підкладки. Коли шматок шкіри підготовлений, беремо наш телефон, докладаємо і вирізаємо заготівлі для майбутнього чохла. Деталі повинно вийти дві. При вирізанні робимо припуски по периметру на 0,5 см. Не робимо припуску тільки у верхній частині майбутнього чохла.

Складаємо дві деталі і починаємо зшивати їх разом. Починаємо роботу з верхньої частини чохла. Зшиваємо звичайними нитками для в'язання, але тільки не вовняними. Нитки можуть бути в тон кольору шкіри, або іншого кольору, щоб відтіняти наш чохол. Зшиваємо накидним стібком. Якщо ви підібрали м'яку шкіру, то робиться це швидко і легко. Якщо шкіра досить щільна, то можете використовувати шило.

Наступне, що ми робимо, це вирізаємо зі шкіри довгу стрічку, за допомогою якої буде легко діставати телефон з чохла.

Прошив бічну сторону тільки на половину, зупиняємося. Тепер нам треба пришити стрічку. Для цього приклеюємо одну зі сторін стрічки до верхньої внутрішньої сторони чохла. До іншої протилежній частині чохла приклеюємо направляючу, де легко буде проходити стрічка, коли будемо діставати телефон. Далі продовжуємо прошивати чохол. В кінці прикрашаємо готовий чохол за своїм бажанням.

Як бачите, витративши не так багато часу і використавши стару сумку, ми зробили гарний і стильний чохол для свого телефону.